ensjo-torg-b1-barnehage-vy
ensjo-torg-b1-barnehage-vy
ensjo-torg-b1-takterrasse-vy
ensjo-torg-s1-birdviewvy
ensjo-torg-b1-gatetun-rift
ensjo-torg-b1-ekst1-vy
ensjo-torg-b1-hage-rift
ensjo-torg-b1-balkong3-rift
ensjo-torg-b1-hage2-rift
ensjo-torg-b1-inngang-rift
b1
Neste
Forrige

Ensjø Torg B1 Oslo

OPPDRAGSGIVER:
Skanska Norge AS

BRUTTOAREAL:
ca. 17 500 m2

STATUS:
Under bygging
Rundt det gamle Ensjø teglverk, som er fra ca. 1896, og som senere ble lokomotivfabrikken og verkstedet Levahn, blir det nå etablert nye rammer for urbant familieliv. I flere nye byggetrinn rundt Ensjø Torg ligger byggene I, J, M, N og O som nærmeste naboer til den vakre gamle verkstedbygningen, som er en av svært få gjenværende industribygninger på Ensjø, og som er på Byantikvarens gule liste.

Byggene i B1 vil få en mørk grå tegl med et spennende format og lysspill. Det vil bli innslag av både et rødlig, gyllent lakkert metall, og et lyst børstet «rustfritt» utseende metall i kontrast. Dette gir et eksklusivt uttrykk til området generelt og skaper egenidentitet for delområdet spesielt.

Byggene I og J ligger over en planlagt barnehage – og barnehagens uteområde vil naturligvis være tilgjengelig lekeareal for barna i området etter barnehagens åpningstider. Dette gir et unikt tilbud til barnefamilien i dette byggetrinnet. Her blir det også takterrasser. Over barnehagen finner du spennende «townhouse-boliger» med egen inngang og stor privat terrasse mot sørvest –adskilt fra naboen med grønne planter og skillevegg av spiler. Disse boligene får en spennende åpen planløsning i første plan, og 3 soverom med egen tv-stue eller arbeidskrok i andre etasje. Det er også noen leiligheter med utleiedel.

Byggene M, N og O vil danne to av ytterkantene i felt B1 og henvender seg mot et stille uteområde med plass for lek og opphold for alle aldre. Her finnes både 2- 3- og 4-roms leiligheter.

Prosjektet har egen nettside: www.ensjo-torg.no

Webdesign og webutvikling: InCreo