khs-web-bw
khs-web-bw
09.08.2018

Kai Henning Simensen

Midt i sommerferien skjedde det uendelig triste. Kai Henning hadde tidligere på dagen besøkt Akropolis. På kvelden stanset hjertet. Han døde 18. juli og ble 52 år.

Som nyutdannet kom Kai Henning til 4B ARKITEKTER for å løse en begrenset oppgave i en hektisk periode. Vi fikk raskt et innblikk i hans faglige og menneskelige kvaliteter, og etter bare noen uker fikk han fast ansettelse. De siste to årene var han også partner i 4B.

Kai Henning begynte sitt yrkesliv med en utdannelse til sivilingeniør innen datateknikk, og ledet store utviklingsprosjekter. En nytenkning om videre karriere ledet ham inn på arkitektstudiet. Han tok med seg sine erfaringer fra liv og arbeid til 4B. Med sin sterke integritet og kloke refleksjoner var han et ankerfeste i vår hverdag.

Først og fremst forbinder vi Kai Henning med hans vennlighet, omtanke og lune vesen. Ydmyk og samtidig rett i ryggen, støttet og løftet han dem rundt seg. For ham var fellesskapet viktigst. - Kunnskap skal deles, ellers har den ingen verdi, mente Kai Henning, og han var genuint interessert i å presentere og formidle på en pedagogisk måte.

Kai Henning var pådriver for utviklingen av BIM, dvs. bruk av 3D-teknologi i prosjektering og bygging. Som både arkitekt og sivilingeniør hadde han gode forutsetninger. Kombinert med pedagogiske evner og en genuin interesse for samhandling briljerte han i feltet. Han var med på å utvikle BIM-koordinatorrollen i store statlige prosjekter, og sammen med Arkitektbedriftene jobbet han for å lage egnete juridiske rammer for BIM i bransjen.

Kai Henning var åpen om sine hjerteproblemer. Han fortalte om operasjoner, om overvåkningsutstyr og omstart av hjertet. Vi ble alle grepet av hvor udramatisk dette tilsynelatende var for ham. Også for oss ble det noe hverdagslig. Så ble det likevel dramatisk.

Kai Henning visste å nyte livet, helst sammen med sin elskede Tor. På fredagskvelden ble arbeidsuken gjerne avsluttet med en Dry Martini. Venner og relasjoner var viktige og deres hjem på Ulvøya stod åpent for mange. De elsket å dra ut i verden sammen, slik de også gjorde denne sommeren. Kai Henning kommer ikke tilbake til oss etter ferien, og i denne fortvilede stund går våre tanker til Tor og nærmeste familie.

Webdesign og webutvikling: InCreo